Download als een iCal bestand
Jazzfestival in Het Buitenland
Zaterdag 07 Juli 2018, 19:00
Hits : 353

Landgoed Het Buitenland in Heerjansdam is zaterdag 7 juli het decor voor jazzfestival 'In het Buitenland'. Het festival wordt geopend door Artvark Saxophone Quartet. Een professioneel saxofoonkwartet. Sinds jaar en dag zijn zij uitvoerende musici die met vier man op vier verschillende saxofoons een origineel groepsgeluid creëren.

Vervolgens brengt Bonq met vijf man sterk (hammondorgel, trompet, gitaar, slagwerk en bass) instrumentale jazz/funk, fusion en lounge. Het kwintet komt voort uit de improvisatie- en workshopscene van Rotterdam, Breda en Utrecht. Met een Heerjansdammer in de formatie.

De avond wordt afgesloten door Sonbonbon met salsa uit een zonnig Rotterdam (en omgeving). De bandleden zijn de crème de la crème van de Nederlandse salsawereld. Ze werken al jaren samen en zijn perfect op elkaar ingespeeld. Je kunt de musici kennen van onder meer de Gloria Estefan-musical On Your feet, Bongomatik en Rolf Sanchez Conjunto.

Het middagprogramma heeft Jazz for kids en is gratis toegankelijk. Basisschoolleerlingen gaan muzikaal aan de slag met de workshop bodypercussie onder leiding van Marc Tissen (onderbouw) en de workshop Charlie met de muzikanten van Artvark (bovenbouw). Op zaterdagmiddag laten de kinderen tussen 15 en 17 uur het resultaat horen. Iedereen is welkom en de toegang is gratis.

Kijk voor meer informatie en tickets (á 19,50 euro) op www.bergarde.com/jazz. Het festivalterrein is open vanaf 19 uur. Jazzfestival in Het Buitenland is een 'pin only' evenement. Het festival is een initiatief van Jeroen Klinken. Bergarde Galleries is hoofdsponsor.