Evenementenkalender voor alle openbare evenementen in Barendrecht

activiteitenkalender

Jaap van Deurzen signeert
Zaterdag 16 Maart 2024, 14:00 - 15:00
Hits : 121

Oud RTL-oorlogsverslaggever Jaap van Deurzen promoot zaterdag 16 maart zijn net verschenen boek, Camera loopt (24,99 euro), bij de ReadShop Barendrecht.

Een (gesigneerd) exemplaar reserveren is mogelijk. Ook als men zelf niet aanwezig kan zijn. Bij aanschaf van het boek krijgt men deze zaterdag ook het Boekenweekgeschenk van de familie Chabot cadeau. Toegang vrij. Jaap is aanwezig van 14 tot 15 uur. Middenbaan 82.

‘Camera loopt…’ Hoe vaak Jaap van Deurzen (71) dit zinnetje de afgelopen dertig jaar heeft gehoord, is niet meer te tellen. Meer dan dertig jaar vliegt Van Deurzen van de ene brandhaard naar de andere en verslaat op onnavolgbare wijze de gruwelen van de oorlogen in voormalig Joegoslavië. Hij is tegelijkertijd getuige van de sektarische ellende in Belfast, de waanzin van de genocide in Rwanda en de verwoestende werking van de Tsunami op Sumatra.

De dag die zijn leven voor altijd verandert, is 11 september 2001, als Al Qaida-terroristen de Twin Towers in New York vernietigen. De ‘War on Terror,’ die daarop volgt, is verwoestend. In Pakistan, Afghanistan en Irak doet Van Deurzen op zijn eigen kenmerkende manier verslag van de strijd tegen de terroristen van de Taliban en IS. Na het zien van zoveel menselijk leed vertelt hij zonder opsmuk ook over de gevolgen hiervan op zijn persoonlijke leven.

Jaap van Deursen is geen onbekende in Barendrecht. Hij zong op middagen voor eenzame ouderen. Onlangs interviewde hij het echtpaar Laban over hun herinneringen aan de oorlog.

Plaats The Read Shop, Middenbaan 82