Download als een iCal bestand
Energiesymposium
Zaterdag 15 Juni 2019, 09:00
Hits : 498

De fractie van Echt voor Barendrecht (EVB) houdt samen met Bewonersvereniging Buitenoord (BOBO) een energiesymposium op zaterdag 15 juni. Het symposium is een lokale verkenning en gaat over de gevolgen van de energietransitie op de persoonlijk leefomgeving van Barendrechters.

Volgens raadslid Miranda Mes (EVB) zijn de plannen voor de energietransitie door het huidige kabinet in een stroomversnelling geraakt: ,,De energietransitie gaat iedereen raken, maar er zijn in Barendrecht nog veel keuzes te maken. Daarom is het belangrijk bewoners alvast te informeren en met hen in gesprek te gaan. Met dit symposium proberen wij helderheid te verschaffen in een inmiddels verhit debat."

Er is een breed programma met verschillende sprekers. Journalist Marco Visscher is de dagvoorzitter. Hij is onder meer bekend van zijn boek 'De energietransitie' en al twintig jaar zeer betrokken bij dit onderwerp. Visscher gaat in op de vraag hoe haalbaar en betaalbaar een fossielvrije toekomst is. Barendrechter Kees Pieters is aangesloten bij het Duurzaam Energie Initiatief en laat zien hoe de verschillende te maken keuzes bijdragen aan een verlaging van de CO2-uitstoot. Lennard Seriese van netwerkbeheerder Stedin geeft uitleg over de aanpassingen die van het energiesysteem gevraagd zullen worden en hoe Stedin daar al op inspeelt. Jan Groenhof tenslotte, inwoner van Buitenoord en expert op het gebied van de verduurzaming van woningen, vertelt hoe woningen nu al gereed gemaakt kunnen worden voor de toekomst.

Na de presentaties is er gelegenheid tot het stellen van vragen en worden deelnemers met behulp van stellingen uitgedaagd mee te denken over hoe de energietransitie in Barendrecht kan worden vormgegeven. De Barendrechtse kleinkunstformatie 'Van Bezemwijk' luistert de ochtend muziek op. locatie van het symposium is de grote zaal van De Baerne. Deelname is gratis. Wel is aanmelden gewenst. Dat kan via