Download als een iCal bestand
Zaterdag Open Tuinen Route
Zaterdag 06 Juli 2019, 10:00 - 17:00
Hits : 310

De Open Tuinen Route in Barendrecht vindt komende zaterdag 6 juli weer plaats. Diverse tuinliefhebbers stellen hun tuinen open voor bezoekers. De verscheidenheid aan tuinen is groot. Zo zijn er echte bloementuinen, een tuin met een spoorwegemplacement, een eetbare tuin en een tuin met drie daken met allerlei soorten sedum erop. De tuinen zijn open van 10 tot 17 uur. De route en omschrijving:
Karin en Paul van den Broek, Dorpsstraat 217:

Het huis ligt aan de dijk van Barendrecht naar Smitshoek, waardoor de achtertuin circa twee meter lager licht dan de voortuin. In de tuin zijn zeer veel soorten hosta's, sedums, varens en vele ander vaste planten te vinden, maar ook een scala aan zomerbloeiers. Nieuw dit jaar een speelhuis voor de (klein)kinderen met natuurlijk een sedum daktuintje.

Willy en Frank Verhulst, Dorpsstraat 186:

De woning wordt omgeven door een kunstig aangelegde tuin met een grote variëteit aan bomen, bloemen en planten, in vakken, omzoomd door slingerende klinkerpaadjes. De vorige eigenares heeft van deze tuin haar levenswerk gemaakt en Willy en Frank doen hun best het bijzondere karakter van deze tuin te bewaren.

Kerktuin Hervormde Dorpskerk, achter Dorpskerk (bij Doormanplein):

Op de plek achter de ruim vijf eeuwen oude Dorpskerk waar eens een lommerrijke beuk stond, hebben vrijwilligers een tuin aangelegd. Op www.dorpskerkbarendrecht.nl is te lezen welke activiteiten er nog meer zijn op deze dag.

Carla Moerkerken, Maasstraat 11:

Een tuin met een ongedwongen sfeer en met een natuurlijke uitstraling. Lieflijk, bloemrijk met een mix van vaste planten en spontane opkomers. Achter het huis een beschutte tuin met daarin veel potten met eenjarige uitbundig bloeiende planten. Een niet zo grote, maar weelderig begroeide tuin.

Marja Smit, Tjalk 73:

Een verrassende tuin meteen groot scala aan beplanting. Zodra je de tuin in loopt en de hoek om gaat, word je verrast door de schoonheid en diversiteit. Het 'bushokje' maakt de tuin compleet. Een heerlijke tuin, aangelegd rondom het huis.

Theo en Mieke van Oorschot, Mozartstraat 52:

Romantische, kleurrijke tuin met vele soorten vaste planten gelegen aan een singel. De tuin bestaat uit verschillende niveau´s met drie terrassen en diverse prachtige borders. De vijftig uienbolletjes geven de borders nog een extra speels accent.

Familie Kraaijma, Schoener 45:

Weer eens iets heel anders. Een tuin waar een spoorwegemplacement in is aangelegd, compleet met een drietal rijdende modeltreinen. De speciale (lage) beplanting is op de het treinstelsel aangepast. Leuk ook om samen met (klein)kinderen te bezoeken.

Marly Vermaat-Bonten, Bergeend 12:

Tuin Moestuinhuis. Een acht jaar geleden aangelegde eetbare bostuin, die zich ontwikkeld heeft tot een mini-jungle met honderden soorten eetbare en nuttige planten, een gezonde bodem, een grote wateropvangcapaciteit, een hoge biodiversiteit en veel opbrengst van noten, fruit, groenten en kruiden.

Plien Volkers, Pascalweg 55, Rotterdam:

Van betegelde tuin naar weeftuin. Ieder jaar gingen er in de achtertuin een aantal tegels uit om de plantenborders te vergroten. Natuurlijk voor de kleurenpracht van de planten, maar ook voor het milieu en de insecten. Het water in de tuin houden en zorgen voor een diversiteit aan planten voor de insecten. Dat is de gedachte voor deze tuin.