Evenementenkalender voor alle openbare evenementen in Barendrecht

activiteitenkalender

Festival CultuurLocaal
Zaterdag 13 april 2024
Hits : 120

Van 5 tot en met 14 april is de landelijke KinderMuziekWeek. CultuurLocaal speelt daarop in door op zaterdag 13 april het jaarlijkse Festival CultuurLocaal te houden in De Baerne. Er zijn activiteiten voor leerlingen en voor kinderen die nog niet op les zitten.

De dag begint om 09:45 uur met een optreden van Ensemble Larenkamp. Dit
orkest bestaat al ruim veertig jaar en repeteert sinds 2022 in De Baerne. Ze spelen op het Festival een gevarieerd repertoire van film- en musicalmuziek. Ook spelen ze het themalied van de KinderMuziekWeek 2024: Energie. Hierbij kunnen kinderen die het lied op school hebben geleerd meezingen en -dansen. De kinderen kunnen daarna een leuke speurtocht doen. Deze voert hen langs alle lokalen in De Baerne om kennis te maken met verschillende instrumenten en docenten. Uiteraard is er een fijne prijs voor wie de vragen goed beantwoordt.

Vanaf 11:00 uur komen leerlingen samen om te repeteren met de GrootMeespeelOrkesten voor volwassenen en voor kinderen. Eerst zijn er openbare repetities voor het slotconcert. Ook hier ligt de nadruk op het thema “Filmmuziek” met muziek uit The West Side Story, Jurassic Park, Starwars en The good, the bad and the ugly.

Om 15:15 uur geven beide orkesten een concert voor publiek.
Het Festival CultuurLocaal vindt plaats in De Baerne, Buitenlandse Baan 1.
Toegang is de hele dag gratis.

Voor inlichtingen kunt u contact opnemen met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Inschrijven kan via de website www.cultuurlocaal.nl