Download als een iCal bestand
Boekbespreking in Carnisse Haven
Dinsdag 05 November 2019, 20:00
Hits : 409

In Carnisse Haven is op dinsdag 5 november een avond over de roman 'Hoor nu mijn stem' van Franca Treur. De koffie staat klaar om 20 uur in Carnisse Haven op de Noordersingel 30. De toegang is gratis. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via e-mail op: .

Franca Treur oogstte in 2009 veel succes met haar debuutroman 'Dorsvloer vol confetti'. In 'Hoor nu mijn stem' uit 2017 keert ze terug naar de afgeschermde refo-wereld op het Zeeuwse platteland waar ze haar jeugd doorbracht. Dit keer met hoofdpersoon Gina, een jonge, ambitieuze vrouw die in haar studententijd de kerk heeft verlaten en carrière maakt in de media. Als een van haar oudtantes, bij wie ze is opgegroeid, ernstig ziek wordt, keert Gina terug naar haar geboortedorp. Daar vallen de twee verhaallijnen, heden en verleden, samen. In een interview zei Treur: 'Aan de hand van Gina analyseer ik hoe het geloof impact heeft op gevoelens van schuld en schaamte, liefde en overgave. Ook onderzoek ik wat een offer nog betekent in een niet-christelijke context.'

Iedereen die graag leest of met anderen over boeken wil praten, is van harte welkom bij de bespreking van 'Hoor nu min stem'. Na een korte inleiding over de auteur en het werk is er gelegenheid om met elkaar van gedachten te wisselen over de thema's, de personages en de stijl van de roman.