Download als een iCal bestand
Gratis documentaire en lezing in Het Kruispunt i.h.k.v. duurzaamheid
Zaterdag 09 November 2019, 13:00
Hits : 466

In het kader van 'Nederland Leest 2019' met het thema Duurzaamheid vertoont Theater het Kruispunt op zaterdag 9 november, in samenwerking met de Bibliotheek AanZet, de film/documentaire Tomorrow (Demain) met aansluitend een nagesprek. Deze middag is gratis toegankelijk.

 

Over de film/documentaire Tomorrow (Demain)

Klimaatverandering, stikstof, vervuiling. Het milieu wordt een steeds groter en dringender thema. In de documentaire/film Tomorrow (Demain) wordt niet alleen op de problemen gewezen maar wordt vooral gezocht naar oplossingen. Onze planeet wordt bedreigd: de natuurlijke hulpbronnen worden uitgeput, de temperatuur stijgt en de bevolking groeit. Onze ecosystemen kunnen het tempo waarin dit allemaal gebeurt niet meer aan. Melanie Laurent en Cyril Dion gaan met hun team opzoek naar oplossing in verschillende landen om de wereld leefbaarder te maken. Ze ontmoeten daar pioniers die landbouw, energie, economie, democratie en educatie opnieuw proberen uit te vinden om de wereld leefbaarder te maken. Al deze initiatieven hebben één ding gemeen: het zijn kleine lokale groepen mensen die een alternatief bedenken voor het huidige falende model. De film laat zien hoe kleine initiatieven grote gevolgen kunnen hebben voor de wereld van morgen.

 

De film wordt po zaterdag 9 november vertoont in Theater het Kruispunt om 13.00 uur. Daarna vindt het nagesprek plaats. Deze middag is gratis toegankelijk, maar reserveren is zeer gewenst. Bestel uw kaarten via de website van de Bibliotheek AanZet, www.debibliotheekaanzet.nl/activiteiten/biebbios.