Download als een iCal bestand
WinterFeest Centrum Barendrecht
Zaterdag 14 December 2019, 10:00 - 17:00
Hits : 489

Op zaterdag 14 december trakteert centrum Barendrecht de bezoeker op een sfeervol event dat grotendeels in het teken staat van Charles Dickens. Tussen 10 en 17 uur staan er op de Middenbaan twintig kramen die in stijl aangekleed zijn en van waaruit allerlei artikelen worden verkocht.

Ondernemers presenteren zich vanuit deze kramen met hun assortiment maar er zijn ook heerlijke traktaties. Voor de bezoekers is er glühwein, koffoe en chocomel. Kerstmeisjes lopen rond en verwennen de bezoekers met kerst-lekkernijen. Bijzonder zijn de gepofte kastanjes. Opgewarmd in een grote pan en uitgeserveerd aan het winkelend publiek.

Etalages zijn sfeervol aangekleed en bij iedere winkel zorgt een leuke kerstboom met lichtjes voor de juiste sfeer in deze gezellige dagen.

Naast eten en warme decoraties is er ook sfeervolle muziek. Een 14 koppige muziekband volledig in Dickens stijl speelt hun kerstrepertoire, een nostalgisch klein draaiorgeltje laat goed van zich horen en de X-mas Vocals zorgen voor de finishing touch.

De X-mas Vocals is een a capella kerstkoor van 8 zangers dat, prachtig uitgedost in de kledingstijl van Charles Dickens, vierstemmig sfeervolle Engelse Christmas Carols ten gehore brengt. Met nummers zoals Deck the hall, Ding dong! Merrily on high, Gloria in Excelsis Deo, God rest you merry Gentlemen, waant u zich in het Engeland van rond het jaar 1860.

Om helemaal in Dickens sfeer te komen zijn er Dickens Vertellingen. Zo komen alle figuren uit de Dickens bibliotheek tot leven!

De straattheater-act Snømasjinen zorgt voor sneeuw. Twee wetenschappers van de Naturvetenskapliga Uniforstitet Kristallavalla hebben een machine ontwikkeld waarmee zij sneeuw kunnen maken. Grad Celsus, Frost Farnhit en Minus Kelvini rijden rond met hun Machine, stoppen regelmatig, verzamelen een publiek om zich heen om de experimenten te kunnen bijwonen (wie weet mag er wel iemand assisteren). De metingen worden verricht, pratend in jabbertalk Kristallavallansk worden alle knoppen en wijzers ingesteld. Zal het lukken een sneeuwbui te veroorzaken?