Download als een iCal bestand
Film 'Le jeune Ahmed'
Donderdag 06 Februari 2020, 14:00
Hits : 344

De bekende gebroeders Jean-Pierre en Luc Dardenne regisseerden de film "Le jeune Ahmed" én ze wonnen verleden jaar op het Filmfestival van Cannes met deze film de Palm voor "beste regisseur". Ook elders is deze prachtige film bekroond.

Het verhaald draait om een 13 jarige jongen: Ahmed. Hij zoekt zijn weg tussen de idealen van zijn geloof én de verleidingen van het leven. Wanneer Ahmed zich tamelijk abrupt volledig stort op zijn geloof, herkent zijn omgeving de tiener niet meer terug. Zijn leraren maken zich zorgen om zijn extremistische interpretaties van de Koran en thuis zoekt hij ruzie met zijn moeder en zussen. Terwijl Ahmed steeds meer in zijn religie opgaat, ziet zijn omgeving met lede ogen aan hoe hij steeds verder van hen én de werkelijkheid verwijderd raakt. Na een heftig incident moet Ahmed besluiten hoe ver hij wil gaan. Een film die de kijker indringend confronteert met de gevolgen van religieus fanatisme. Ook maakt de film de bijna onoverbrugbare kloof zichtbaar, die hier het gevolg van kan zijn.

De film wordt donderdag 6 februari om 14 uur vertoond in De Ontmoeting bij de Dorpskerk (Dorpsstraat 146). Inloop vanaf 13.45 uur (er is dan koffie/thee). Na afloop drinken de bezoekers met elkaar een glaasje. Informatie: Maarten van Boekel; 0180 61 55 31. Er is een collecte na afloop als bijdrage voor de licentiekosten.

Locatie Dorpskerk,Dorpsstraat146