Evenementenkalender voor alle openbare evenementen in Barendrecht

activiteitenkalender

Autismeweek
Van Zaterdag 30 Maart 2024
tot Zaterdag 06 april 2024
Hits : 3

Van zaterdag 30 maart tot en met zaterdag 6 april is het Autismeweek. De hele week wordt er in bibliotheek Carnisselande aandacht besteed aan dit thema met een thematafel en een boekpresentatie in samenwerking met de Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA).

Boekpresentatie

Op donderdagavond 4 april wordt het boek ‘Samen Alleen’ gepresenteerd. Vijf weken lang fietst Ted dwars door Engeland, samen met haar trouwe hond Bibi en autistische broer Christian. Het boek geeft je een kijkje in deze fietsreis, hun gezamenlijk opgroeien in een groot gezin met pleegkinderen en de bijzondere wereld van autisme.

Toegang is gratis, aanmelden via bibliotheekaanzet.nl of aan de balie van de bibliotheek.

Autismeweek

Dit jaar vraagt de NVA aandacht voor ‘de kunst van het evenwicht’. Voor veel mensen met autisme is het leven één grote evenwichtsoefening. Het kost ze vaak grote moeite om op alle levensgebieden, zoals onderwijs, zorg, relaties, werk, wonen en vrije tijd goed te (blijven) functioneren. Soms kunnen kleine veranderingen er al toe leiden dat mensen met autisme langdurig vastlopen.

Informatie in de bieb

De hele week is er in de bibliotheek informatie te vinden over autisme. Naast een selectie van interessante boeken en informatie én goodies van de NVA, is er ook informatie van lokale instellingen die begeleiding bieden voor mensen met autisme en hun omgeving, waaronder KOEKIE Autisme Begeleiding, Distinto en Kroef Autismebegeleiding.

Op de avond van de boekpresentatie op 4 april is er ook een tentoonstelling van materialen van de Autishop. Producten en hulpmiddelen voor kinderen en volwassenen met autisme, hun ouders (verzorgers), begeleiders, zorginstellingen en scholen. Denk aan materialen voor therapie, ontprikkeling, sensorisch materiaal, hulpmiddelen voor eten, plannen, wachten, slapen en zelfstandigheid.

Boekpresentatie donderdag 4 april, (inloop 19.00 uur) 19.30 tot 21 uur, Bibliotheek Carnisselande, Middeldijkerplein 248. Toegang gratis, aanmelden via bibliotheekaanzet.nl of aan de balie van de bibliotheek.

Plaats Bibliotheek Barendrecht Carnisselande