Evenementenkalender voor alle openbare evenementen in Barendrecht

activiteitenkalender

Vogelexcursie voor de jeugd
Zaterdag 06 april 2024, 10:00
Hits : 59

`Natuurvereniging Eiland IJsselmonde houdt op zaterdag 6 april een vogelexcursie speciaal voor de jeugd. 

Tijdens deze excursie worden deelnemers begeleid door twee ervaren vogelaars, Ina en Peter, die hen rondleiden door de Carnisse Grienden om vogels te beluisteren en te spotten. Door de weelderige begroeiing zijn de vogels mogelijk minder zichtbaar, maar aan de hand van hun geluiden zouden ze toch te ontdekken moeten zijn.

Deze wandeling is minder geschikt voor jonge kinderen. Omdat ouders van de jeugdige deelnemers vaak ook interesse hebben in de natuur, zijn zij ook welkom om mee te gaan.

De excursie begint om 10 uur op de grote parkeerplaats bij het Gemaal Breeman aan de Koedood 22 in Barendrecht, en duurt ongeveer twee uur. Het wordt aangeraden om stevige wandelschoenen te dragen en wat lekkers mee te nemen voor onderweg, zoals een flesje water en een kleine versnapering. Verrekijkers zijn beschikbaar om te lenen bij de Natuurvereniging, maar deelnemers mogen natuurlijk ook hun eigen kijker meenemen.

Aanmelding voor deze activiteit is vereist via de website van de vereniging: www.natuurvereniging-ijsselmonde.nl, onder het kopje ‘Agenda’, waar het aanmeldformulier te vinden is. Deelname aan deze excursie is gratis, en er is plaats voor maximaal tien deelnemers onder begeleiding van Ina en Peter.