Download als een iCal bestand
De Week van de Opvoeding in Het Kruispunt
Van Maandag 04 Oktober 2021
Tot Zondag 10 Oktober 2021
Hits : 2902

Van 4 t/m 10 oktober is het De Week van de Opvoeding. Deze week draait om ontmoeting en uitwisseling van kennis — met, voor en door ouders, medeopvoeders en professionals. In Het Kruispunt in Barendrecht vindt er in het kader hiervan een themabijeenkomst plaats over de digitale wereld van je kind (voor ouders met kinderen tot 6 jaar) en een theatercollege over pubers.


Themabijeenkomst ‘Duik in de digitale wereld van je kind’

Kinderen groeien op in een wereld waarin beeldschermen continu aanwezig zijn. Hoe wil je dat je kind omgaat met media? Wat zijn de kansen en de risico’s? Hanteer je beeldschermtijden of ga je op zoek naar balans tussen (voor)lezen, kijken, luisteren, spelen en doen? Welk voorbeeld geven we zelf als ouder? Deze vragen komen allemaal aan bod tijdens de themabijeenkomst die wordt begeleid door Denise Bontje. Zij is taalkundige en theatermaker en geeft trainingen, workshops en webinars aan ouders en professionals. Denise gaat in op het belang van mediaopvoeding, een goede balans tussen (voor)lezen, kijken, luisteren, spelen en doen, geschikte media per leeftijd en hoe je deze bewust kunt inzetten.Aanmelden
De themabijeenkomst is gericht op ouders met kinderen tot 6 jaar, is gratis toegankelijk voor inwoners van Barendrecht en vindt plaats in bibliotheek het Kruispunt op woensdagavond 6 oktober. Vanaf 19.45 uur is er een inloop en na afloop - rond 21.00 uur - is er de mogelijkheid om na te praten. Aanmelden kan via het cursusplatform van het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) op https://www.google.com/url?q=http://www.centrumvoorjeugdengezin.nl/duik-in-de-digitale-wereld-van-je-kind&source=gmail&ust=1632589724593000&usg=AFQjCNEycpCr-N7nh4okN8Mh6yAxSGtdnw">www.centrumvoorjeugdengezin.nl/duik-in-de-digitale-wereld-van-je-kind. Daar staat ook meer informatie over de themabijeenkomst.Het komende jaar besteden CJG Barendrecht en Bibliotheek AanZet extra aandacht aan mediaopvoeding van kinderen in de leeftijd van 0 tot 6 jaar. Gedurende het jaar organiseren zij inspirerende themabijeenkomsten voor ouders, maar ook voor kinderen en demonstraties van apps en andere media. Op CJG-locaties, in de bibliotheek en online is extra informatie te vinden over het thema mediaopvoeding. Het themajaar wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Barendrecht.

Theatercollege ‘Puber in Huis? Een Toer’

‘Puber in Huis? Een Toer’ is Marina’s antwoord op de vraag ‘en wanneer kom je nu eindelijk eens bij ons in de buurt?’ van veel ouders. Het college wordt gegeven door Marina van der Wal. Zij is een bekende voor ouders met pubers: ze is regelmatig te horen en te zien in diverse radio- en tv-programma’s en was een aantal seizoenen de vaste opvoedkundige van het programma Koffietijd. Daarnaast is zij co-auteur van diverse boeken waaronder de bestseller ‘Het Enige Echte Eerlijke Puberopvoedboek’. Als moeder van twee ‘bijna-klaar-pubers’ bespreekt Marina in dit theatercollege op een humoristische manier de spagaat waarin ouders en pubers zitten. Aan de ene kant hebben (pre-)pubers ruimte en vrijheid nodig en moeten ouders leren dat ze eens stapje terug moeten doen in het leven van hun kinderen. Aan de andere kant zie je dat (pre-) pubers – mede door de ontwikkeling van hun brein – juist duidelijke sturing nodig hebben. 

Aanmelden
Het theatercollege vindt plaats op maandag 4 oktober om 19.30 uur in Theater het Kruispunt. De avond is gericht op ouders met kinderen in groep 7 en 8 en in het middelbaar onderwijs en is gratis toegankelijk. Aanmelden is verplicht en kan via https://centrumvoorjeugdengezin.nl/duik-in-de-digitale-wereld-van-je-kind


De theatercolleges zijn een samenwerking tussen Het Kruispunt en Centrum voor Jeugd en Gezin Barendrecht. En worden mogelijk gemaakt met financiële ondersteuning uit het preventief jeugdbeleid van de Gemeente Barendrecht. ‘Puber in Huis? Een Toer’ is het eerste college in een reeks van drie. De volgende twee edities vinden plaats in november 2021 en begin 2022. Binnenkort worden de onderwerpen en sprekers van deze twee edities bekend gemaakt. 

Locatie theater "Het Kruispunt" Middenbaan 111