Download als een iCal bestand
Gratis filmmiddag in Het Kruispunt
Dinsdag 04 Oktober 2022
Hits : 161

Van 29 september tot en met 6 oktober vindt de Kom Erbij Week plaats. In het kader van deze bijzondere week, waarin er landelijk meer aandacht wordt besteed aan het thema eenzaamheid, organiseert gebouw Het Kruispunt in samenwerking met Stichting KijkopWelzijn een filmmiddag. Op dinsdag 4 oktober is I, Daniel Blake te zien. De toegang is gratis.

Over I, Daniel Blake

De 59-jarige Daniel Blake verdient als timmerman zijn brood. Tot hij een hartaanval krijgt en voor het eerst van zijn leven een beroep op de staat moet doen. Hij probeert zich een weg te banen door het onpersoonlijke en bureaucratische uitkeringssysteem. Daarbij ontmoet hij de alleenstaande moeder Katie en haar twee kinderen. Ze steunen elkaar en vinden samen hun waardigheid terug. Regisseur Ken Loach neemt hij het op voor de gewone man die stand moet houden in de hedendaagse bureaucratie. Humor, warmte en wanhoop gaan hand in hand en maken van I, Daniel Blake een oprechte, emotionele en uiterst innemende film. Met I, Daniel Blake won Ken Loach een Gouden Palm op het Filmfestival van Cannes.

Na de film kan het publiek nog in gesprek met elkaar over de film en de thema’s sociaal isolement en frustratie.

 

De Kom Erbij Week

In de Kom Erbij week zijn er verschillende leuke, ontspannende en creatieve activiteiten met als doel: elkaar ontmoeten! Onderdeel van de week is deze filmmiddag.

Aanmelden
De toegang is gratis, maar aanmelden is verplicht. Aanmelden kan via  of via 0180-691800

Locatie theater "Het Kruispunt" Middenbaan 111