Download als een iCal bestand
Doorkomst Roparun
Maandag 29 Mei 2023, 10:00 - 17:00
Hits : 170

De Roparun komt maandag 29 mei, Tweede Pinksterdag, weer door Barendrecht.

De verwachting is dat de 220 teams tussen 10 en 16.30 uur lopend en fietsend de gemeente passeren. De organisatie van de Doorkomst Barendrecht maakt er weer een feest van.

Op verschillende locaties worden de Roparunners extra feestelijk onthaald door de organisatie van de Doorkomst Barendrecht:
Op de Kruising Boezemweg/Stationsweg staat een mobile disco met DJ Dimitri.
Het plein voor het gemeentehuis is deze dag een gezellig horecaplein met hapjes en drankjes, een live band en allerlei kinderactiviteiten.
Aan de andere kant van de Barendrechtseweg, voor Heuvelsteyn zijn optredens van Harmonievereniging Barendrecht.
Op het Doormanplein zorgt DJ Pascal Kusters voor de muziek en is een horecaplein ingericht.
Hospice de Reiziger aan de Voordijk zorgt voor muziek en deelt snoep uit aan alle Roparunners

De Roparun vindt dit jaar weer volledig in Nederland plaats. Alle teams vertrekken op zaterdag 27 mei vanaf evenementenlocatie Vliegveld Twenthe. De noord- en zuid route komen op maandag 29 mei samen op de kruising van het fietspad Boezemweg/Stationsweg. Ze vervolgen hun weg via de Stationsweg, de Binnenlandse Baan, het Binnenhof, de Dorpsstraat en de Voordijk richting de finish op de Coolsingel in Rotterdam.

Afsluiting

Tijdens de Roparun is de kruising 1e/2e Barendrechtseweg/Schaatsbaan en Binnenlandse Baan op maandag 29 mei 2023 afgesloten voor verkeer van 6.30 tot 20 uur. De omleidingen worden met gele borden aangegeven. De hoofdomleidingen lopen over de randwegen van Barendrecht: Henry Dunantlaan, Sweelincklaan, Kilweg, Leedeweg, Boezemweg, Tuindersweg en Veren Ambachtseweg. Het centrum blijft bereikbaar vanuit de zuidzijde van Barendrecht.

 

Kijk voor de route en meer informatie over het programma in Barendrecht op www.doorkomstbarendrecht.nl