Download als een iCal bestand
Barendrecht klassiek ‘London Calling
Zondag 15 Januari 2023, 13:30
Hits : 144

Om het nieuwe jaar muzikaal te openen nodigen wij u uit voor een mooi concert op zondag 15 januari 2023, in de Dorpskerk (Dorpstraat 146). Het concert begint later dan u van ons gewend bent, namelijk om 13:30 uur. De zaal is open vanaf 13:15 uur.  

De titel van het concert is ‘London Calling’.  

Er zullen diverse liederen en werken van Henry Purcell (1659 – 1695) te horen zijn uit The Fairy QueenThe Indian QueenOedipusThe Maid’s Last PrayerPausanius en King Arthur.  

Dit concert was oorspronkelijk gepland in september, maar helaas moesten de musici toen afzeggen. Daarom is het des te mooier dat ze dit afgezegde concert komen inhalen. 

Het gezelschap bestaat uit de volgende musici:  

  • Wendy Roobol, sopraan. Zij treedt regelmatig op als operazangeres op de Nederlandse en Franse podia. 
  • Klaartje van Veldhoven, sopraan. Samen met Johannes Leertouwer zingt zij o.a. de Mattheus Passion met een groep van 10 zangers.  
  • Arjen Verhage, luit. Hij begeleidt veel zangers, zowel in het luitlied als met continuo-begeleiding op de theorbe. 
  • Ricardo Rodríguez Miranda, viola da Gamba. Hij werd geboren in Caracas, Venezuela en studeerde o.a. op het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Wieland Kuijken. Tegenwoordig is hij artistiek leider van Camerata Delft.  

    Het concert zal ongeveer een uur duren. Om de concerten voor iedereen toegankelijk te maken, is de toegang vrij. Voor het bekostigen van de concerten is er na afloop altijd een collecte als bijdrage (contant).  
     
    Voor actuele informatie kunt u de website bekijken: www.barendrechtklassiek.nl  
Locatie Dorpskerk,Dorpsstraat146