Evenementenkalender voor alle openbare evenementen in Barendrecht

activiteitenkalender

Herinneringen ophalen aan de stations van Barendrecht
Zaterdag 06 april 2024, 10:00 - 13:00
Hits : 58

n vervolg op de succesvolle koffieochtend van 2 maart waarbij er ruime belangstelling was voor de presentatie over de Barendrechtse brug, is op zaterdagochtend 6 april is het museum van de Historische Vereniging Barendrecht weer van 10 tot 13 uur geopend.

Er is dan gelegenheid voor inwoners van Barendrecht en omgeving om verhalen en herinneringen uit te wisselen over de stations van Barendrecht.

Onder het genot van een kopje koffie (1 euro) worden er foto’s getoond en uitleg gegeven over de stations van Barendrecht ‘van verleden naar heden’. Er wordt gestart met een fotoreportage met opnames uit het fotoarchief van de vereniging en daarna is er een film te zien over de diverse stations. Daarna vis een film te zien die de HVB van de bouwers van het laatste station met de overkapping van 9 sporen heeft ontvangen.

“Wanneer u opnames of beeldmateriaal over de stations heeft willen wij deze graag als aanvulling op ons bestand gaan gebruiken. We kunnen ter plaats de opnames inscannen en meteen weer terug geven.”

Gezien de grote belangstelling op 2 maart is er op iedere eerste zaterdag van de maand een koffieochtend met telkens een ander historisch onderwerp uit Barendrecht. De entree is gratis en een vrije gift is altijd welkom.